ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

 

"Δυναμική των Ομάδων και Αλλαγή στους Οργανισμούς"

Χαράλαμπος Πουλόπουλος & Άννα Τσιμπουκλή 

 

COVER-POULOPOULOS-DYNAM-OMAD-FRONT WEB

 

Την εποχή της αβεβαιότητας και των απρόβλεπτων αλλαγών, οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 διοργανώνουν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Beton7, Πύδνας 7, Βοτανικός (πίσω από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο) την παρουσίαση του βιβλίου "Δυναμική των Ομάδων και Αλλαγή στους Οργανισμούς" και μία ανοικτή συζήτηση για τη δύναμη των ομάδων ως μέσο αλλαγής.

Το βιβλίο εξετάζει σε βάθος τη δυναμική και τη διεργασία των ομάδων και των οργανισμών, τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση των εσωτερικών κρίσεων αλλά και των πιέσεων που προέρχονται από ένα ασταθές και διαρκώς αβέβαιο εξωτερικό περιβάλλον. Ο ρόλος της ηγεσίας, οι συγκρούσεις, η εσωστρέφεια και η παθογένεια, αλλά και θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση, την έρευνα και την εποπτεία των ομάδων εξετάζονται σε συνάρτηση με τη δυνατότητα των πάσης φύσεως ομάδων να μετεξελιχθούν από κλειστά σε ανοικτά συστήματα.

Για τα θέματα αυτά συνομιλούν με τους συγγραφείς η Θεανώ Καλλινικάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, ΔΠΘ, ο Αλέξης Κόκκος, Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ΕΑΠ, ο Κλήμης Ναυρίδης, Ομ. Καθηγητής Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, ΕΚΠΑ και η Αθηνά Φραγκούλη, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας, Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων. Την συζήτηση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Κώστας Αρβανίτης και Έλλη Τριανταφύλλου.

Όπως αναφέρει ο Gilles Amado, Ομ. Καθηγητής Ψυχοκοινωνιολογίας στο HEC Paris και ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Εταιρείας για την Ψυχαναλυτική Μελέτη των Οργανισμών (ISPO)

«To βιβλίο αυτό, είναι ευπρόσδεκτο στην περίοδο των έντονων αναταράξεων που διανύουμε. Οικονομικές κρίσεις, θρησκευτικοί φανατισμοί, τυχοδιωκτικές γεωπολιτικές στρατηγικές, διαφθορά, εκμετάλλευση, κακομεταχείριση και υποδούλωση, αυταρχισμός και ανευθυνότητα: είναι πολλά τα δεινά που επηρεάζουν τους κοινωνικούς οργανισμούς και τα άτομα, και τα οποία η αυτοαποκαλούμενη Πρόοδος δεν έχει καταφέρει να εξαλείψει. 

Πρόκειται επομένως για ένα πολύτιμο έργο που θα μπορέσει να διαφωτίσει όλους όσοι αναζητούν όχι μόνον να κατανοήσουν τις πηγές της κοινωνικής ζωής αλλά και να εμπλακούν σ’ αυτήν προκειμένου να καλλιεργηθεί μια ζωτικότητα ωφέλιμη σε όλους, ώστε να γίνουν πραγματικότητα κάποιες ουτοπίες... δίχως αυταπάτες».

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625