Things

Πέμπτη 25 Μαΐου - Πέμπτη 8 Ιουνίου 

 

Julie-755

 

 

 

Εγκαίνια: 25 Μαΐου 2017, 20:00

 

To Beton7 Gallery παρουσιάζει την έκθεση των Άρτεμις Ποταμιάνου, Julie René de Cotret & Jefferson Campbell-Cooper, Mathieu Valade με τον τίτλο THINGS.

Πριν από εκατό χρόνια, ο Marcel Duchamp επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα αντικείμενο από την καθημερινή ζωή για να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης. Αυτή η πράξη μπορεί να θεωρηθεί ως επαναστατική για την επίδραση που είχε στην εικαστική τέχνη. Σήμερα το αντικείμενο χρησιμοποιείται ευρέως στα σύγχρονα έργα τέχνης. Δεν μιλάμε πλέον για Ready-Made. Το καθημερινό αντικείμενο ή το κοινό αντικείμενο έχει ενσωματωθεί στις πρακτικές τέχνης. Έχει γίνει ένα ουσιαστικό κομμάτι του καλλιτεχνικού τοπίου, καθώς ενσωματώνεται όπως η χρωστική στη ζωγραφική, αλλά μέσα σε αυτό το πλαίσιο έχει εξελιχθεί και το εύρος της χρήσης του.

Η έκθεση THINGS περιλαμβάνει τα έργα της Άρτεμις Ποταμιάνου, των Julie René de Cotret & Jefferson Campbell-Cooper και του Mathieu Valade. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το καθημερινό αντικείμενο στις καλλιτεχνικές τους πρακτικές, ως υλικό που πρέπει να μετασχηματιστεί. Το πράγμα, το αντικείμενο είναι εμποτισμένο με τον πολιτισμό. Μεταφέρει νόημα στην καλλιτεχνική του ενσωμάτωσή. Αυτή η ενέργεια απαιτεί την κατανόηση του αντικειμένου με την πιο ανοικτή έννοια, όχι αυστηρά ως φυσικό αντικείμενο που μπορεί να τροποποιηθεί, αλλά ως προϊόν της κοινωνίας που αντιλαμβανόμαστε μέσω κοινωνικών, πολιτιστικών και προσωπικών φακών.

Τα πράγματα προσφέρουν έργα τέχνης μέσω των οποίων η ποιότητα του αντικειμένου μεταμορφώνεται σε ένα μεγαλύτερο σύμπαν. Το αντικείμενο δεν είναι πλέον το επίκεντρο του έργου τέχνης. Η ιδέα και το αντικείμενο μεταλλάσσονται σε κάτι άλλο, κάτι πιο ανοιχτό και λιγότερο αποφασισμένο. Διατηρώντας την αντικειμενικότητά του, αυτό το πράγμα αρχίζει να σηματοδοτεί και να δηλώνει μια σειρά από νέες δυνατότητες, νέες προοπτικές.

Τα έργα που παρουσιάζονται εδώ, λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Συλλέγουν αντικείμενα που εξυπηρετούν πιο περίπλοκους σκοπούς. Το καθημερινό αντικείμενο χειραγωγείται, παραβιάζεται, αναμειγνύεται. Το αντικείμενο γίνεται μέρος του λεξιλογίου σε μια πρόταση που ονομάζει το ανοιχτό, το αφηρημένο, το ποιητικό.

 

INFO

Καλλιτέχνες

Άρτεμις Ποταμιάνου, Julie René de Cotret & Jefferson Campbell-Cooper, Mathieu Valade

Εγκαίνια: 25 Μαΐου 2017, 20:00

Διάρκεια:  25 Μαΐου – 8 Ιουνίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 14:00 - 19:00

 

Beton7 | Πύδνας 7, Βοτανικός-Αθήνα 1855 (σταθμός μετρό Κεραμεικός)

τηλ.: + 30 210 7512625 | www.beton7.com - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

 

 

 

 

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625