Η Άρτεμις Αλκαλάη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.
Σπούδασε ζωγραφική με τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά και σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην studio art στο New York University με τους Angiolla Churchill, Gerry Pryor, Livio Seguso και Idelle Weber. Παρακολούθησε μαθήματα υφαντικής στην ΧΕΝ Κηφισιάς με την Μαρία Λεωνίδου και μαθήματα φωτογραφίας στο ΝΥU με τον Gerry Pryor, στο Praxis με την Laura Dodson και στο Exile Room με τον Καμίλο Νόλλα.
Εκθέτει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, συνεργάζεται με ομάδες σύγχρονου χορού σαν σκηνογράφος και ενδυματολόγος, ενώ παράλληλα σχεδιάζει χειροποίητα χαλιά. Aπό το 2008 συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ video και animation. Έργα της ανήκουν στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης τέχνης, στο Εβραïκό Μουσείο Ελλάδας, στο Εβραïκό Μουσείο Φρανκφούρτης, στο Κεντρικό Μουσείο Υφάσματος στο Λόντζ, στη συλλογή του Αμερικάνικου Κολεγίου Ελλάδας και στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα.

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625