Συναυλία πιάνου με τον Ιταλό Claudio Curro Dossi

 

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, 20.00

 

 Σεμινάριο 30 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου 2017

 

 

Το Piano Plus Festival σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου προσκαλούν στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης πιανίστα και καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μπολζάνο, Claudio Curro Dossi. Ο καλλιτέχνης θα βρίσκεται στην Ελλάδα για το διάστημα 28 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2017 με σκοπό τη διεξαγωγή ρεσιτάλ πιάνου και σεμιναρίου πιάνου. 

Το σεμινάριο περιλαμβάνει μαθήματα πιάνου, καθώς και συζητήσεις σχετικά με την Ρωσική Πιανιστική Παράδοση και συγκεκριμένα την διδακτική προσέγγιση του πιανίστα Victor Karpovich Merzhanov. Όλα τα μαθήματα του σεμιναρίου είναι ελεύθερα προς παρακολούθηση και θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Beton7 (Πύδνας 7, Βοτανικός, Αθήνα).

 

Το λεπτομερές πρόγραμμα της διοργάνωσης:

 

Κυριακή 29/10 | 20:30

Συναυλία Claudio Curro Dossi και Λάμπη Βασιλειάδη

«Συνεχίζοντας τη Ρωσική πιανιστική παράδοση του Victor Karpovich Merzhanov»

Robert Schumann – Fantasie, Op.17

Robert Schumann – Carnaval, Op.9

Μαθητικό 5€ - Γενική Είσοδος 10€



Δευτέρα 30/10 | 09:00 – 14:00

Σεμινάριο πιάνου

 

Τρίτη 31/10 | 09:00 – 14:00

Σεμινάριο πιάνου

 

Τετάρτη 01/11 | 09:00 – 14:00

Σεμινάριο πιάνου

Τετάρτη 01/11 | 18:00-21:00

Master Class πιάνου για νέους πιανίστες (αιτήσεις συμμετοχής στο www.pianoplusfestival.gr)

 

Πέμπτη 2/11 | 09:00 – 14:00

Σεμινάριο πιάνου

Η παρούσα διοργάνωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να έρθουν σε επαφή και να μάθουν για την τέχνη του πιάνου από έναν καλλιτέχνη διεθνούς ακτινοβολίας, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. H πρόσκληση του συγκεκριμένου καλλιτέχνη αφορά άμεσα και θα προσελκύσει την ακαδημαϊκή και φοιτητική κοινότητα των τριών μεγάλων Ελληνικών Μουσικών Πανεπιστημίων (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Κέρκυρα). Το καλλιτεχνικό γεγονός των συναυλιών, μαθημάτων και διαλέξεων είναι υψηλού επιπέδου και θα συναρπάσει το μουσικόφιλο κοινό το οποίο θα παρακολουθήσει τις δράσεις.

 

O Claudio Curro Dossi

Ο Πιανίστας Claudio Curro Dossi γεννήθηκε το 1965 στο Μπολζάνο της Ιταλίας και σπούδασε με τον πιανίστα Andrea Bambace στο Κονσερβατόριο του Μπολζάνο, απ’ όπου αποφοίτησε με διάκριση. Αργότερα, φοίτησε κοντά στην Noretta Conci στην Αγγλία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τον εξαίρετο πιανίστα Victor Karpovich Merzhanov στο Κονσερβατόριο της Μόσχας και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Τρόσσινγκεν στη Γερμανία. Διακρίθηκε σε σημαντικούς διαγωνισμούς πιάνου στην Ιταλία και στο εξωτερικό, ενώ έχει δώσει συναυλίες σε Ιταλία, Αγγλία, Φινλανδία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ και Ρωσία. 

 

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.pianoplusfestival.gr

 

 

 

Αρχική  |  Επικοινωνία  |  Beton7ArtRadio  |  Copyright © 2015. All Rights Reserved.

Κατηγορίες

Το Beton7

Το BΕΤΟΝ7 είναι Κέντρο
Τέχνης και Πολιτισμού.


Διαθέτει αίθουσα τέχνης,
χώρο παραστάσεων και καφέ,
στην περιοχή Βοτανικός
και στοχεύει να παρουσιάσει
πολιτιστικά γεγονότα (θεατρικές
παραστάσεις, συναυλίες,
παραστάσεις χορού, εκθέσεις,
προβολές, σεμινάρια) και προσωπικότητες
από την ελληνική και διεθνή
καλλιτεχνική κοινότητα.

Επικοινωνία

Πύδνας 7
Αθήνα
Βοτανικός
11855

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
210 751 2625